ARKIVNYHETER

– Mongstad ikke feil vei

FINNES: Mens regjeringen utsetter Mongstad-avgjørelsen, jobber Alstom med et fullskala anlegg i USA som skal stå klart i 2015.
FINNES: Mens regjeringen utsetter Mongstad-avgjørelsen, jobber Alstom med et fullskala anlegg i USA som skal stå klart i 2015.Bilde: Scanpix
Kjetil Malkenes Hovland
29. mai 2009 - 08:06

StatoilHydro er uenige i at gasskraftverket på Mongstad står feil vei, som Bergens Tidende skrev onsdag.

Ifølge avisen blir gasskraftverket på Mongstad bygget uten hensyn til det planlagte CO 2-fangstanlegget, noe som gjør det dyrere å føre eksosgassen dit.

Mongstad ligger feil vei: Les saken her

Åpnet for CO2-rensing

Nå avviser StatoilHydro påstandene.

– Mulighetene for å ettermontere et CO2-renseanlegg var, tvert imot, en viktig del av konsekvensutredningen, opplyser informasjonssjef Cathrine Torp til NTB.

Ifølge Torp var det først usikkert hvilken løsning man ville velge for CO2-fangst, men at selskapet hele tiden har åpnet for at man skal kunne føre eksosgassen til et anlegg for CO 2-fangst.

Vender mot raffineriet

Ifølge Bergens Tidende onsdag er gasskraftverket bygd slik at eksospipene vender inn mot raffineriet. Dette gjør det svært dyrt å fange CO 2-en. Ved å snu gasskraftverket 90–120 grader, ville situasjonen vært en helt annen.

– Jeg antar at kraftverket hadde vært bygget på en annen måte, om rensing hadde vært en forutsetning fra begynnelsen, sa Bjørn-Erik Haugan i Gassnova til BT.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.