OLJE OG GASS

Mongstad blir stadig dyrere

¿ Jeg mener det er riktig og viktig å bruke store beløp på å utvikle teknologi for karbonfangst, sier Jens Stoltenberg, som ikke er bekymret for prislappen på CO2-rensing ved Mongstad.
¿ Jeg mener det er riktig og viktig å bruke store beløp på å utvikle teknologi for karbonfangst, sier Jens Stoltenberg, som ikke er bekymret for prislappen på CO2-rensing ved Mongstad. Bilde: Mona Sprenger
30. sep. 2010 - 07:34

Det som er kalt steg 1 av Jens Stoltenbergs månelanding skal etter planen stå ferdig i begynnelsen av 2012. Allerede nå er det er det klart at prisen er tidoblet på fire år, skriver Dagens Næringsliv.

Stor økning

I 2006 skrev regjeringen at «Foreløpige anslag tilsier at steg 1, teknologiutvikling og bygging av renseanlegg for minst 100.000 tonn CO2 vil ha investeringskostnader på om lag 500-700 millioner kroner».

I dag sier Stoltenberg at regningen vil bli rundt seks milliarder kroner. I tillegg til kostnadsøkningen er investeringsbeslutningen for steg 2, fullskalarensing av gasskraftverket på Mongstad utsatt i to år.

Ikke bekymret

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er imidlertid ikke bekymret.

– Jeg mener det er riktig og viktig å bruke store beløp på å utvikle teknologi for karbonfangst, sier han til Dagens Næringsliv.

– Hvis vi ikke får til karbonfangst, er det vanskelig å se for oss at vi skal få til store nok CO2-reduksjoner i verden. Derfor må vi tro på karbonfangst, selv om det viser seg noe vanskeligere eller noe dyrere enn hva folk trodde for få år siden, sier Stoltenberg. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.