SAMFUNN

Modernisering av stat og kommune

Claude R. Olsen
9. jan. 2003 - 07:56

Det kan du få svar på i det første plenumsmøtet i Den Polytekniske Forening i Oslo 21. januar.

- Dette er et veldig aktuelt tema. Norman har gjennomført en del av forslagene han kom med for et år siden, og de berører mange, sier generalsekretær Fredrik Evjen i PF.

Innvendingene mot forslagene har vært mange, ikke minst om kommuner og fylkeskommuner har ressurser til å gjennomføre moderniseringen. Den massive utflyttingen av offentlige tilsyn fra Oslo vakte også sterke reaksjoner. På kort sikt er dette en kostbar prosess, men den langsiktige effekten er kanskje mer lønnsom. Norman foreleste i slike temaer den gang han var professor ved Norges Handelshøyskole. Tiden vil vise om teori og praksis stemmer overens.

Tittelen på innlegget i PF er ikke noe spørsmål, men et fastslått faktum: "Et år med modernisering - det er mulig!" Styreakademiets avdeling Oslo har satt opp et tungt panel til å opponere Norman: Direktør Marianne Johnsen i Elkem, leder i LO Stat Morten Øye, partner Harald Norvik i EconPartner og professor/prorektor Jan Grund ved BI. Debatten ledes av Steinar Hopland fra Styreakademiets Oslo-avdeling, en av de mange gruppene i PF.

Gruppene har fått et større ansvar for å kjøre også de store PF-møtene. Sammen med gruppelederne legger Evjen vekt på at møtene skal fenge.

- I revitaliseringen av PF er det viktig at hvert minutt i PF-møtene blir interessant og spennende, sier han.

PF er kjent for å tiltrekke seg kjente navn som foredragsholdere, men noen kommer også utenfra.

- Det er temaene som er driverne, ikke personene i seg selv. Derfor har vi hentet inn Dr. Jørgen Schlundt fra WHO til å snakke om matvaresikkerhet 5. februar. Han er en kapasitet, sier Evjen.

Plenumsmøtene våren 2003:

Tirsdag 21. januar kl. 19.00: Ett år med modernisering - det er mulig! Implikasjoner for eierskap, styringsform og ledelse. Arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman.

Onsdag 5. februar kl 19.00: Er verdens matvaresikkerhet god nok? Hvordan sikrer vi en bærekraftig utvikling i den globale matvareproduksjon, frem mot sikrere og bedre matvarer for alle? Dr. Jørgen Schlundt, direktør Food Safety, WHO. Paneldebatt.

Tirsdag 11. februar kl 19.00: Er vi for et offensivt integreringsarbeid, eller tolererer vi en mosaikk av nasjonaliteter som lever side om side? Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.

Tirsdag 4. mars kl 19.00: First we take HMV then we take PGS! Fritt etter Leonard Cohen, ved Jens Ulltveit-Moe. Fra sveiseverksted via seismikk til oljeproduksjon.

Tirsdag 11. mars kl 19.00: Hvordan fungerer aksjemarkedet, og hvordan arbeider en investor? Investor Øystein Spetalen og professor Thore Johnsen, Norges Handelshøyskole.

Onsdag 26. mars kl 19.00: Har Frp overtatt Aps rolle? Hvilke kriterier har moderne velgere for partitilhørighet? Stortingsrepresentant Carl. I. Hagen og tidl. kringkastingssjef Einar Førde.

Tirsdag 8. april kl 19.00: Nasjonale og internasjonale utfordringer for Norske Skog. Hvordan kan bedriften bli ledende på det globale markedet og samtidig beholde sitt norske fotfeste? Konsernsjef Jan Reinås, Norske Skog.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.