ARKIVNYHETER

Moderniserer i Holmestrand

Anders J. Steensen
2. des. 2011 - 11:05

Fabrikken i Holmestrand har om lag 300 ansatte og er det ene av Hydros to anlegg for valsede aluminiumprodukter i Norge. Anleggene inngår i Hydros globale nettverk med i alt sju valseverk.

– Investeringen i modernisering av varmvalsen er en god nyhet for Holmestrand og for verkets kunder. Våre driftsoperatører og vedlikeholdspersonell arbeider hele tiden hardt for å optimalisere driften, og denne oppgraderingen vil styrke Holmestrand-verket, sier Manfred Mertens, leder av forretnings-enheten Packaging & Building i Hydros forretningsområde Valsede Produkter.Hurtig

– Vi er tilfreds med avgjørelsen, og vi er ivrige etter snarest mulig å kunne realisere tiltakene. Dette bidrar til å oppfylle våre strategiske mål om sikker og effektiv produksjon av høykvalitets aluminiumprodukter levert i rett tid til beste for våre kunder, sier fabrikksjef Martin Sagen i Holmestrand. .

I tillegg til selve aluminiumvalsen i Holmestrand har Hydro en avansert lakkeringsvirksomhet som forsyner europeiske kunder med valset og lakkert bånd til bruk i eksempelvis bygningsartikler og emballasje for mat og forbruksartikler – og telyskopper.Lang historie

I vestfoldbyen har Hydro en omsmelteovn og et støperi som er et av de eldste og mest gjennomprøvde anlegg for resirkulering av aluminum i Norge. Gjennom Holmestrand-verket deltar Hydro i disse dager i kampanjen som IKEA har initiert for å engasjere skolebarn til å samle inn brukte telys. Kampanjen er en demonstrasjon av hvordan aluminium kan gjenvinnes gang etter gang uten kvalitetsforringing.

Det har vært smelteverk og aluminiumsproduskjon i Holmestrand helt tilbake til 1917. Bedriften var i sin tid fylkes største, men har vært gjennom en rekke restruktureringer etter at Hydro overtok bedriften etter oppkjøpet av ÅSV i 1986.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.