DOKTORGRADER

Modeller for proteiner

Proteiner er store molekyler i biologiske systemer som består av fra flere hundre til mange tusen atomer. I de senere år er det kommet en stor mengde eksperimentelle data på proteiner (for eksempel varmekapasitet) som muliggjør uttesting av forskjellige fysiske modeller.

Resultatet av doktorgradsarbeidet er en bedre forståelse av fysiske mekanismer på liten lengdeskala, som bidrar til stabiliteten for proteiner på stor lengdeskala. I arbeidet vises det spesielt at vekselvirkningen mellom vann og proteiner kan være kritisk for stabiliteten hos proteiner.

Avhandlingen har tittelen "Statistical Thermodynamics of Proteins" (Statistisk termodynamikk for proteiner). Arbeidet er utført ved Institutt for fysikk, NTNU, med professor Alex Hansen som veileder. Arbeidet er finansiert av Norges forskningsråd og Institutt for fysikk, NTNU.

Audun Bakk er sivilingeniør (1999) fra Fakultet for fysikk, informatikk og matematikk, NTNU. Han er nå stipendiat ved Institutt for fysikk, NTNU; fra 1. september vil han være post doc ved Nordisk Institutt for Teoretisk Fysikk, København.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.