IKT

Mobilutviklere i medvind

Datakommunikasjon brukes typisk til å realisere SMS, MMS, mobilt internett, mobile kontorløsninger, mobile måle- og styringssystemer samt sanntids videokonferanse og spill for neste generasjon mobiltelefoner.

- I den nylig inngåtte kontrakten er Finland definert som hovedkunde, men kontrakten åpner muligheter for oss til å selge konsulenttjenester til Ericsson-selskaper verden over, sier daglig leder Jens Granrud, som har et mål om å nå en omsetning på 100 millioner kroner i 2006.

Flere ben

Semcon Norge AS ble opprinnelig etablert basert på en Ericsson-enhet som ble solgt til Semcon i forbindelse med den store omstillingsprosessen i Ericsson. De holder hus i samme lokaler som Ericsson Norge i Asker.

Semcon Norge har også ambisjoner om å levere tjenester til nordiske teleoperatører som Telenor, Netcom, Tele2, Hutchinson ("3") og Telia.

- Her har vi ambisjoner om å levere konkurransedyktige tjenester innenfor nettverksplanlegging og effektivisering som vil gjøre attraktive tjenester billigere og bedre for deg og meg som sluttbrukere, sier Granrud.

Enklere løsninger

Semcon Norge jobber også med å utvikle løsninger hvor mobil datakommunikasjon brukes for å gjøre vår hverdag enklere. I

- Tanken er å levere enkle og billige løsninger til mindre og mellomstore bedrifter, løsninger som er effektive og som alltid virker. Jeg tror det er viktig at vi har noen uavhengige kompetente vakthunder som kan fortelle når sluttbrukere betaler for mye eller ikke får den tjenestekvaliteten de bør kunne forvente. Ofte vet man som sluttbruker ikke en gang hva man skal spørre om. Dette skal vi kunne hjelpe til med, sier Granrud.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.