PRODUKTNYHETER

Mobilt kvernanlegg

26. mars 2002 - 13:13

Det vel 20 tonn tunge anlegget er montert på en spesiell krokløfteramme og er selvforsynt med drivkraft og strøm. Compact-hydraulikkmotorene fra Hägglunds driver den to-akslete knivkvernen fra Bomatic GmbH. Den har en kapasitet på mer enn de sju tonn per time som var kravet, og den kverner selv store lastebildekk.

Anlegget består blant annet av en dieselmotor. Den driver tre hydraulikkpumper, en for hver kvernmotor samt en for drift av nyeste type HIAB- kran som forer kvernen med dekk fra Nord-Norge og Nord-Sverige. En generator på dieselmotoren gir nødvendig strøm med unntak av strøm til belysning som besørges av eget aggregat.

Konstruksjonen av krokløfterammen og de nødvendige modifikasjonene på den 4-akslete lastebilen for transport av anlegget samt monteringen av utstyret på rammen, ble utført av Transportindustri AS, Fauske. Knivkvernen har to spline-aksler, hver med egen hydraulisk motor med ytelse på 55 kW, og bestykket med knivskiver, 77 mm brede, montert i et vridningsstabilt, sammenboltet hus. Matertrakten er demonterbar.

Kvern- og shredder-produsenten Bomatic GmbH har vært aktiv partner i realiseringen av konseptet og er representert i Norge av Industrielementer, Son.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.