IKT

Mobilnytt og lekkert

P800 var for et år siden den første virkelig vellykkede blanding av en mobiltelefon, PDA og kamera.

Etterfølgeren P900 bygger videre på denne modellen, men kommer i en betydelig mer tiltalende innpakning.

Det første mange vil legge merke til er at mer av skjermen på 208 ganger 320 piksler vises når tastaturlokket er igjen. Skjermen er også betydelig forbedret fra forgjengeren. Kontrasten er bedre og den kan vise flere farger.

Den forrige modellen utnyttet den trykkfølsomme skjermen til tastaturet, som bare var et plastlokk med gjennomgående pinner. Det nye tastaturet er av en mer konvensjonell design hvor knappene ikke presser på skjermen, og som etter en rask test virker mye mer presist.

Telefonen har også mer minne. Av 48 MB internt er 16 tilgjengelig for brukeren i tillegg til de 32 MB som er tilgjengelig på det medfølgende MemoryStick Duo-kortet.

Video-kamera

Det gikk mye rykter om at P900 skulle få et mer høyoppløselig kamera, men det er ikke tilfelle. Telefonen har det samme VGA-kameraet som forgjengeren.

Til gjengjeld kan du nå bruke kameraet til å ta opp video i tillegg til å ta bilder. Med rundt minuttet pr MB rommer kortet en halvtime video.

Bedre programvare

Programvaren i P900 er basert på P800, men har fått en stor overhaling. Mange vil sikkert sette pris på at systemoppgraderinger nå kan lastes ned direkte fra nettet og installeres uten å måtte levere inn telefonen.

P900 vil komme på markedet i løpet av en måned. Men skal du ha en under juletreet, kan det være lurt å stikke innom butikken så raskt som mulig.

Er du på utkikk etter T630, må du vente til ut på nyåret. I praksis er dette en oppgradert T610 med en skjerm som har vesentlig bedre dagslysegenskaper og mer raffinert programvare. Nå er det enda letter å kommunisere med venner, spille og lytte til musikk.

Etter suksessen med T610 å dømme, er etterfølgeren nærmest garantert suksess. Spørsmålet blir om det japansk-svenske selskapet klarer å levere nok. Etterspørselen etter T610 er enorm over hele verden og ventelistene er lange.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.