IT

Mobilnettet blir kinesisk

5. nov. 2009 - 15:16

Telenor følger etter Netcom og velger kinesisk. Huawei skal levere mobilteknologi til Telenors nye mobilnett.

Jevnt

Den kinesiske leverandøren ble i siste runde foretrukket fremfor Ericsson i det Telenor sier var en jevn konkurranse.

Selskapet skal levere nytt utstyr til mobilnettet på tvers av teknologigenerasjonene 2G, 3G og 4G, som i praksis betyr radioutstyr til flere frekvensbånd .

Telenor vil også kjøpe en del nytt utstyr til kjernenettet fra amerikanske Starent Networks.Milliardkontrakt

Investeringene over en seksårsperiode vil beløpe seg til rundt en milliard kroner og representerer den største fornyelsen av det norske mobilnettet Telenor noen gang har foretatt.

Hele radionettet skal digitaliseres og kjernenettet skal løftes over på en IP-basert plattform.

Hovedmålet er å gi kundene våre bedre kapasitet, hastighet og stabilitet og mer innovative tjenester over hele landet, sier Ragnar Kårhus, leder av Telenor Norge.

– Teknisk kvalitet, troverdighet i forhold til omfattende utskiftning av utstyr, samt kommersielle betingelser var i kombinasjon avgjørende, sier Kårhus.Tar nederlaget med fatning

At også Telenor valgte kinesisk foran en nordisk samarbeidspartner, fører naturligvis til skuffelse hos Ericsson Norge og administrerende direktør Tor Frydenberg.

– Det er synd at vi ikke kom til enighet med Telenor, men jeg vil ikke gå inn på hvorfor. Vi tar det med fatning og konsentrerer oss om å oppfylle alle de andre kontraktene vi har med Telenor på beste måte, sier Frydenberg.

Fra før har altså NetCom valgt kinesisk teknologi for LTE.

– Netcom har valgt Huawei i Oslo som teknologileverandør på LTE, men vi har ikke bestemt ennå hvem som får kontrakten for resten av landet. I dag bruker vi Nokia Siemens, sier Informasjonssjef i Netcom, Øyvind Vederhus.Etablerer teknologisenter

Visedirektør i Huawei Norden med ansvar for Telenor, Anders Ljunggren, framhever det felles innovasjonssenteret selskapet skal sette opp i Norge sammen med Telenor. .

– Det er et av de virkelig spennende elementene i kontrakten. Det betyr at vi får innsyn i Telenors problemstilinger på et svært tidlig tidspunkt. De er en teknisk kravstor og multinasjonal aktør som kan tilføre oss mye. Til gjengjeld vil vi stille med kompetanse og teknologi som de kan dra nytte av. Dette er en win-win-situasjon for begge parter, sier Ljunggren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.