IT

Mobilkrise førte til nedleggelse i Norge

Trond Heggelund
1. feb. 2008 - 11:45


Dette er nemlig andre gang at Motorola ikke får det til i Norge med salg av mobiltelefoner.

Elendig salg førte til at den amerikanske mobilprodusenten i oktober 2003 la ned sitt kontor i Oslo. Motorolas Norgesdirektør Roy Larsen, som nå arbeider i Telenor, fikk den gang sparken.

I 2005 forsøkte de seg på nytt å få innpass i det tøffe norske mobilmarkedet. Det er dette ambisiøse og kostbare forsøket som nå har mislykkes.

Sluttet til nyttår

Dersom du ringer Motorola Norge i Drammensveien 120 i Oslo blir du automatisk koblet videre til et svensk kundesenter. Der sier at de ikke har noen opplysninger om hvem som leder Motorola i Norge. De kan heller ikke gi noen andre telefonnumre til Motorola Mobile Devices i Norge eller noen ansatte.

– Jeg jobber ikke lenger i Motorola, og kan derfor ikke kommentere noe angående deres virksomhet, sier mannen som i realiteten ledet Norgeskontoret, Paul Essebagger, til Teknisk Ukeblad.

<–i>- Er Norgeskontoret nedlagt på grunn av lite salg av mobiltelefoner?

– Jeg verken kan eller vil kommentere hva som har skjedd. Det eneste jeg kan si er at jeg sluttet i Motorola 31. desember, sier Essebagger og henviser til hans tidligere sjefer, Iver Nordgård og Sten Røenholdt i Motorola Danmark.

Teknisk Ukeblad har i en uke forsøkt å komme i kontakt med Motorola-sjefene, som angivelig har ansvaret for Motorolas fremtid i Norge. De har ikke svart på våre mange henvendelser.

Bekrefter nedleggelse

– Motorola Mobile Devices har lagt ned sitt Norgeskontor fra nyttår. I forbindelse med nedleggelsen ble lageret av telefoner tømt hos oss. Jeg vet ikke hva som skjer videre med Motorola i Norge eller om de skal fortsette med salg av mobiltelefoner, sier Kjetil Aukrust hos distributøren Brightpoint (tidligere Dangaard).

– Motorola styrer nå virksomheten fra Danmark. Konsernet har ikke fått fotfeste i Norge, og det virker som de har gitt opp kampen mot Nokia, Samsung og Sony Ericsson. Problemet til Motorola er at de ikke kommet med noen særlig spennende produkter siden den berømte Razr-telefonen kom på det norske markedet for cirka tre-fire år siden. Telefonene deres har solgt i små kvanta, og konsernet har heller ikke klart å komme med i noen særlig store kampanjer hos de norske kjedene, sier en kjedeleder til Teknisk Ukeblad.

Ettersom det er usikkert hva som skjer med Motorola i Norge, vil han ikke stå frem med fult navn.

Har endret "strategi"

– Jeg kan kan bekrefte at vi har endret strategi når det gjelder Motorola Mobile Devices i Norge. Vi vil selge mobiltelefoner fortsatt, men dette vil bli styrt fra vårt kontor i Danmark, samt tatt hånd om via distribusjonspartnere lokalt i Norge. Hvem dette vil bli, vet jeg ikke, sier Motorolas tyske informasjonssjef Elvan Lindberg som nå er ansvarlig for informasjonen til Motorola i Norge.

Sist Motorola prøve de seg på en lignende salgs- og distribusjonsmodell i Norge sank mobilsalget deres til nærmere null.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.