IKT

Mobilkommunikasjon over Skype

Det er ikke nødvendig med spesiell Skype-telefon lenger  - nå holder det med en kabel og ny programvare.
Det er ikke nødvendig med spesiell Skype-telefon lenger - nå holder det med en kabel og ny programvare.
Finn Halvorsen
31. aug. 2005 - 08:00

Men helt gratis blir det likevel ikke.

Løsningen forutsetter nemlig at du har to mobiltelefoner hvor den ene er permanent koblet til PC-en via IPdrum-kabelen. PC-en må være logget på Skype.

Når du ønsker å etablere en samtale, ringer du fra din andre mobiltelefon til den PC-koblede mobiltelefonen, som fungerer som en basestasjon og formidler samtalen til den du vil snakke med. Men mottakeren må også være Skype-bruker.

Dersom vedkommende også har IPdrum-kabel kan forbindelse fra mobil til mobil opprettes.Stor interesse

Administrerende direktør Kjell B. Mathisen i IPdrum AS foteller om stor interesse for produktet under CommuniqAsia i sommer. – Vi har allerede 150 000 enheter i ordre, sier han.

Produktet vil koste ca 70 dollar, avhengig av hvilken mobiltelefon kabelen skal kobles til. Den kommersielle lanseringen vil foregå i London 20. september.

Mye utviklingsressurser

Det norske selskapet, som ble etablert litt før jul i fjor, har i dag vel tyve ansatte, hvorav 18 jobber med utvikling. Utviklingen foregår i dag i Norge og Sverige.

- Vi er også i ferd med å etablere et utviklingsselskap i India, sier Mathisen. Han lar det klart skinne gjennom at selskapet har flere nye produkter på beddingen. Produksjonen av kabelen vil foregår i Kina.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.