IKT

Mobilkommunikasjon over Skype

Det er ikke nødvendig med spesiell Skype-telefon lenger  - nå holder det med en kabel og ny programvare.
Det er ikke nødvendig med spesiell Skype-telefon lenger - nå holder det med en kabel og ny programvare.

Men helt gratis blir det likevel ikke.

Løsningen forutsetter nemlig at du har to mobiltelefoner hvor den ene er permanent koblet til PC-en via IPdrum-kabelen. PC-en må være logget på Skype.

Når du ønsker å etablere en samtale, ringer du fra din andre mobiltelefon til den PC-koblede mobiltelefonen, som fungerer som en basestasjon og formidler samtalen til den du vil snakke med. Men mottakeren må også være Skype-bruker.

Dersom vedkommende også har IPdrum-kabel kan forbindelse fra mobil til mobil opprettes.Stor interesse

Administrerende direktør Kjell B. Mathisen i IPdrum AS foteller om stor interesse for produktet under CommuniqAsia i sommer. – Vi har allerede 150 000 enheter i ordre, sier han.

Produktet vil koste ca 70 dollar, avhengig av hvilken mobiltelefon kabelen skal kobles til. Den kommersielle lanseringen vil foregå i London 20. september.

Mye utviklingsressurser

Det norske selskapet, som ble etablert litt før jul i fjor, har i dag vel tyve ansatte, hvorav 18 jobber med utvikling. Utviklingen foregår i dag i Norge og Sverige.

- Vi er også i ferd med å etablere et utviklingsselskap i India, sier Mathisen. Han lar det klart skinne gjennom at selskapet har flere nye produkter på beddingen. Produksjonen av kabelen vil foregår i Kina.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.