IKT

Mobilflørter med verden

FLØRTEEKSPERTER: Med unik teknologi skal produktsjef Arne C. Jervell og teknologisjef Peer Mbonica erobre flørtemarkedet.
FLØRTEEKSPERTER: Med unik teknologi skal produktsjef Arne C. Jervell og teknologisjef Peer Mbonica erobre flørtemarkedet. Bilde: Ragna Kronstad
Ragna Kronstad
10. jan. 2006 - 16:01

Prinsippet med mobildating er det samme som ved Intenettdating, man legger inn en profil om seg selv og håper at potensielle kjærester tar kontakt.

For at kontakt oppnås og holdes, er det viktig med trygg og sikker teknologi.

Det er her det norske selskapet Plutolife prøver å vokse seg store. Deres mobilapplikasjoner er nå i bruk i 22 land.

Online dating

– Mange som tilbyr online-dating vil nå utvide tjenesten til å omfatte mobiltelefoni. Kundene kan slik fortsette å bruke tjenesten etter man har logget av Internett, for eksempel på bussen hjem fra jobb eller foran TV-en, forklarer teknologidirektør Peer Mbonika.

Produktet Plutolife har utviklet, er en javabasert programvare som gjør det mulig å legge ut profiler og kommunisere anonymt med de som matcher med profilen din, som en passordbeskyttet Internettside.

I begynnelsen av flørten er det ingen telefonnummerere som utvekslet, man kommuniserer via såkalte nicknames. Platformen integrerer WAP, SMS, Internett, MMS og java. Det er derfor ikke bare bare å gjøre om mobilen til å bli et verktøy i jakten på kjærligheten.

– Det finnes et mylder av telefoner der ute. Programplattformene i telefonene skulle i utgangspunktet vært enkle og standardiserte. Men det er store forskjeller i hvordan javaapplikasjonen fungerer, sier produktdirektør Arne C. Jervell.

Plutolifes løsning på de ustabile programeringsplatformer en egenutviklet mellomvare, X-Layer,som fungerer som bindeledd mellom selve javaapplikasjonen og telefonen.

– Takket være X-Layer reduserer utviklingstiden fordi bibliotekskoden allerede er grundig gjennomtestet på en rekke telefoner. Det er derfor mulig å fokusere mer på selve koden og mindre på å omgå omgå platformfeil. Samme kode kan kjøres på et stort antall telefoner. Der konkurrenter ofte må bygge ekstremt mange versjoner av sine applikasjoner- kanskje så mange som 100 , slipper vi gjerne unna med mellom 5 og 10. Til sammen betyr dette færre feilkilder, og dermed også mindre behov for testing, forklarer Jervell.

Nettverksutfordringer

Den andre teknologiske utfordringen til flørtetjenesten er å opprette en nettverksforbindelse fra en MIDP klient, som er Javas mobilprofil.

– Implementasjonen av MIDP varierer sterkt i kvalitet fra mobil til mobil, sier Jervell.

Et annet problem er at teleoperatørene, blant annet i Norge, har valgt å skille WAP-trafikk fra internett-trafikk.

I praksis betyr dette at sluttbrukeren i mange tilfeller manuelt må endre innstillinger på sin telefon avhengig av om han vil laste ned en Java-applikasjon, som foregår via en WAP gateway, eller kjøre Java-programmer som utnytter nettverket via internett gateway.

– Plutolife har derfor utviklet unik teknologi som tillater deres Java-applikasjoner å bruke nettverk uavhengig av hvilket nettverksoppsett som er aktivt på brukerens telefon, skryter Jervell.

Flørting i 22 land

I dag har selskapet 400 partnere i 22 land.

– I Chile er ikke bredbånd så utbredt, de har likevel lyst å flørte. De kan ta i bruk mobiltelefonen, sier Erik Neraal.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Den tidlige teleanalytikeren har sittet tre måneder i sjefstolen i Plutolife og er klar for å erobre verden med norskutviklet mobilteknologi. Neraal tror de kan lykkes i USA.

Her har selskapet allerede en avtale med Internettjenesten Date.com som har 400 millioner kunder i sin database.

I begynnelsen av februar skal selskapet til USA på i date Conference i Miami, som er en messe for Internett- og mobildate bransjen. Over 330 aktører er påmeldt og Plutolife skal holde Workshop. – Vi tror at dating på mobil vil ta over for onlinedating, sier Erik Neraal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.