IKT

Mobilen for den kresne ingeniøren

I320 har sjanse til å bli en god arbeidskamerat for mange ingiører.
I320 har sjanse til å bli en god arbeidskamerat for mange ingiører.Bilde: SAMSUNG

De fleste ingeniører har forkjærlighet for Windows-baserte systemer. Dette kommer nå på Samsungs nye mobile arbeidshest, som også er syltynn og lynrask.

Mange vil nok dumpe den gamle Nokian til fordel for den sør-koreanske arbeidshesten.

Den sorte og slanke i320 veier bare 95 gram og er 11,5 millimeter tykk. Likevel har den et komplett tastatur og det meste som trengs både til jobb og fritid.

Dytter e-post

i320 er Samsungs første mobil med såkalt push e-mail; altså e-post til mobilen samtidig som til jobben.

Dette krever ingen aktiv oppkobling fra brukeren. Kostnaden for mobileieren er dataoverføringskostnaden.

Dette er den første smarttelefonen fra Samsung med fullutstyrt tastatur for det nordiske markedet (qwerty), da den også har æ, ø og å. Operativsystemet er Windows Mobile 5.0.

Vinduet er åpent

Windows media player 10 sammen med Internet Explorer, Hotmail og pocket MSN messenger (direktemedlinger) gjør at PC-brukere både kjenner seg raskt igjen og får nye mobile muligheter på den brede skjermen.

– i320 forandrer oppfatningen av at smarttelefoner er tunge og klumpete, selv om den gjør at du kan ta med kontoret rett i lommen,sier Michael Alstrøm som er nordisk produktmarkedssjef for Samsungs mobiler.

Ubeskjedent fortsetter han: – Mange har tidligere hatt et ønske om å ha en mindre teleforn på fritiden. Dette setter i320 punktum for. i320 har alt, inkludert formatet. Den er veldig letthåndterlig, sier Alstrøm.

Helt på kanten

i320 er en edge-mobil, som også er tilnærmet 3G-hastighet eller mobilt bredbånd. Trippelbåndet åpner også for samtaler i USA.

Den brede bildeskjermen er 2,2 tommer av tft type. i320 har 1,3 megapikslers kamera med blitz, 120 megabytes minne, innebygd kortplass til microSD, innebygde stereohøyttalere og høyttalertelefon.

i320 har opp til 3,3 timer samtaletid og 140 timer batterikapasitet. Veiledende pris i butikk vil være på rundt 3 900 kroner, vel og merke uten subsidier fra mobiloperatøren. I følge Samsung skal den nye mobilen være i handelen i august.

Kommer du til å bytte?

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.