MOBIL

Mobilen du kan bygge selv

Har du noen gang ønsket deg en mobiltelefon som kan gjøre alt? Denne kan virkelig det.

Marius ValleMarius ValleJournalist
22. feb. 2010 - 16:37

Mobili.no/Barcelona: Når du kjøper en ny mobiltelefon må du velge. Skal du ha en trykkskjermtelefon, med eller uten taster, fullt eller vanlig tastatur, projektør eller annet? Nå har telefonen som faktisk lar deg velge kommet.

Den japanske operatøren NTT Docomo har sammen med Fujitsu laget en mobiltelefon du selv setter sammen med moduler. Utgangspunktet er telefonmodulen som inneholder trykkskjerm og alle grunnleggende telefonfunksjoner. Så kan du koble til en tastaturdel eller en projektørmodul. 

Snakk i tastaturet

Tastaturmodulen kobler seg til telefonen via kontakter. Den kommuniserer også via Bluetooth, slik at du kan bruke tastaturet separat fra telefonen. Det er innebygget mikrofon og høyttaler i tastauret, slik at du kan snakke i dette samtidig som du tar notater på telefonens skjerm. I tillegg er det et utskyvbart nummertastatur i fulltastaturet.

Prosjektørdelen kobles til telefonen på samme måte som tastaturet. For å styre projektøren bruker du bare tastaturdelen som fortsatt er koblet til telefonen. 

Slår det an?

Dersom konseptet slår an skal du ikke se bort i fra at det dukker opp lignende produkter i butikkhyllene. Men ikke hold pusten, det er nemlig som regel langt fra lansering i Japan til produkter i butikkene i Europa.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.