PRODUKTNYHETER

Mobile muligheter

Motorola var først ute med kommersielt tilgjengelige GPRS-telefoner. Med denne lanseringen viser de at de akter å beholde ledertrøya. De satser i samarbeid med selskapet Trintech på serverbaserte, trådløse betalingstjenester. Med m-Wallet kan kundene enkelt og sikkert betale for internetthandel ved hjelp av mobiltelefonen.

Men også de andre mobilleverandørene kommer med sine GPRS-versjoner, blant annet Alcatel med sin nye One Touch 502. Med den sikter de seg speielt inn mot god WAP-funksjonalitet. Den benytter blant annet GPRS monoslot-teknologi.

Dette er ideelt for WAP-forbindelser, siden datapakkene som er involvert, er forholdsvis små og ikke trenger flere transmisjonskanaler. Telefonen kan dessuten lagre ti WAP-profiler, slik at brukerne slipper å forandre innstillinger eller holde rede på nye passord hver gang han vil benytte en annen WAP-portal.

Intel er en av mobilindustriens nøkkelleverandører. Intel-direktør Hans Geyer uttrykker dyp bekymring for bransjens finansielle utsikter.

– Først investerte europeiske operatører som Vodafone, France Telecom, Deutsche Telekom og Telefonica et hundretalls milliarder dollar i lisenser. Så må de ut med tilsvarende beløp for å bygge de nye mobilnettene. Vi står overfor en bransje som kan komme til å befinne seg på konkursens rand før en eneste UMTS-samtale er overført.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.