IKT

Mobildoktorer fra Grimstad

Stillingene er knyttet til et forskningssamarbeid innen mobilkommunikasjon i Agder IKT-senter, hvor blant andre Ericsson og Telenor FoU er med. Disse to bidrar med til sammen 3,5 millioner kroner til stillingene, mens 2,5 millioner kroner er bidrag fra Norges forskningsråd. Disse seks millionene dekker en treårig doktorgradsutdanning.

Stillingene er allerede utlyst, og det er kommet åtte søknader, hvorav to fra utlandet. Stillingene åpner også for deltidsarbeid hos Ericsson eller Telenor.

Alf Holmelid, dekanus for avdeling for teknologi ved HiA, er glad for den store interessen for stillingene. Offentlige forskerstillinger står ikke alltid øverst på ønskelisten hos de best kvalifiserte.

– Muligheter for deltidsstillinger i private bedrifter er et godt lokkemiddel, mener Holmelid. Aktuelle fagområder for doktorgradsforskerne vil være ulike kommunikasjonsplattformer som GPRS og UMTS, trådløse lokalnett og Bluetooth-kommunikasjon. Distribuerte sanntidssystemer, arkitektur og grensesnitt for ulike tjenesteplattformer, kryptering og sikkerhetsprotokoller vil stå sentralt. (fh)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.