T2

Mobil veiviser

En liten finsk brikke er alt som skal til for å få kart på mobilen.
En liten finsk brikke er alt som skal til for å få kart på mobilen.
2. mars 2005 - 08:00

Det finske selskapet utvikler foreløpig bare til Symbian-plattform og støtter bare noen Nokia telefoner og en Siemens telefon.

Men utviklingen går dag og natt og Sony Ericsson er neste kandidat. Følg med hos importøren; www.mtu.no.

Med Navicore putter du en en minnebrikke inn i telefonen, og vips så er den utstyrt med programvare og kart over hele Skandinavia.

Når du så fyrer opp Bluetooth og kobler til den lille batteridrevne GPS-mottakeren , får du vite hvor du er. Taster du inn hvor du skal , regner programvaren ut ruta for deg, og det er bare å kjøre i vei.

Etter hvert som du taster, slår programmet opp i veidatabasen og finner vanligvis gatenavnet lenge før du er ferdig med å slå inn alt. De flinke utviklerne har skjønt det der med æøå , det er ingen problemer med våre tre særbokstaver som plager mye annen programvare.

Den digitale stifinneren tegner opp veien foran deg når du kjører, enten i 2D eller 3D. I tillegg varsler den deg med stemme hvor du skal kjøre. Følger du ikke med, men kjører feil, så tilgir Navicore deg og beregner en ny kjørerute uten å mukke. Det gjør neppe den som sitter i setet ved siden av deg.

Navicore selges som et produkt og ikke en tjeneste. Det betyr at du kan bruke det så mye du vil uten at det koster noe ekstra. Kartet over Skandinavia tar 170 MB, og du kan kjøpe det på en 256 MB-brikke eller en 512 MB-brikke.

Sammen med GPS-mottakeren koster den minste varianten 3495 kroner alt inklusive. Den største koster et par hundringser mer. Det er sikkert lurt å spandere hvis du vil ha mer lagringsplass på telefonen. Skal du bruke den mye, kan det lønne seg å ha en billader til telefonen. Det nye leketøyet er elektrontørst.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.