IKT

Mobil konsolidering

3. okt. 2001 - 07:15

2001 har blitt et vanskelig år for mobiltelefonprodusentene. Markedet har falt dramatisk, og svaret har vært oppsigelser, nedleggelser og flytting av produksjonsenheter og nye bedriftskostellasjoner.

Samarbeidsprosjekter

For to dager siden offentliggjorde svenske Ericsson, verdens tredje største mobilprodusent, og Sony, verdens største elektronikkprodusent, etableringen av samarbeidsprosektet Sony Ericsson Mobile Communications .

Tidligere har også nummer to på verdensmarkedet, amerikanske Motorola, snust på et samarbeid med tyske Siemens. I går forsøkte Siemens å røyklegge samarbeidsplanene, men markedsanalytikere uttaler til avisa the New York Times at de tror et samarbeid er nært forestående. Det til tross for at de ikke tror at et slikt samarbeid er fornuftig.

Siemens er en relativt stor produsent, og kniver med Ericsson om tredjeplassen på verdensmarkedet. Spesielt deres nettverksløsninger kan vanskelig implementeres med Motorolas teknologi, uten store konsekvenser for minst et av konsernene.

Bedre tilpasset

Fra før samarbeider Siemens med japanske Toshiba om å produsere mobiltelefoner, og analytikerne venter at dette samarbeidet etter hvert vil styrkes ytterligere og gjelde også nettverksløsninger. Motorola har på sin side hatt følere ute hos japanske Mitsubishi, en annen stor mobiltelefon- og elektronikkprodusent.

Sony og Ericsson ser ut til å passe godt sammen. Sony er en liten mobilprodusent på verdensmarkedet, men en gigant innen elektronikkproduksjon, merkevarebygging og markedsføring. Ericsson har produkter helt i toppklasse, men sliter med image og målgruppe.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.