IKT

MMS-virus truer

MMS-telefoner er en ny arena for virusskaperne. Vær mistenksom på merkelige medlinger. Illustrasjonsfoto
MMS-telefoner er en ny arena for virusskaperne. Vær mistenksom på merkelige medlinger. Illustrasjonsfoto Bilde: SONY-ERICSSON
Tore Stensvold
8. mars 2005 - 08:00

Det finske datasikkerhetsselskapet F-Secure mener det kan være snakk om de første MMS-virusene.

Tidligere er virus spredd via Blåtann blitt avslørt. Disse virusene krevde at du var i nærheten av en telefon med Bluetooth. Nå mener F-Secure at viruset også kan spres via MMS-medlinger.

Ifølge selskapt har F-Secures antivirus-laboratorie funnet et mobilvirus som kan se ut til å være det første mobilviruset som spres via MMS-meldinger.

MMS-virus kan dermed bli en plage på linje med epostvirus.

Dette er noen av meldingene som kan være virus:

 • Norton AntiVirus
  Released now for mobile, install it!
 • Dr.Web New
  Dr.Web antivirus for Symbian OS. Try it!
 • MatrixRemover
  Matrix has you. Remove matrix!
 • 3DGame
  3DGame from me. It is FREE !

Så langt har F-Secure sett to varianter av viruset, som fortsatt er under analyse i laboratoriet. Viruset ser ut til å være russisk, siden det inneholder teksten: "OTMOP03KAM HET!" som grovt kan oversettes til: ”No to braindeads!”.

MMS, Multimedia Messaging Service, er multimediameldinger som inneholder et bilde, lyd eller video. MMS-meldinger sendes fra en mobiltelefon til en annen eller via e-post.

Inntil nå har mobilvirus kun blitt spredd gjennom Bluetooth, slik at de kun infiserte mobiltelefoner som var i nærheten

F-Secure er i ferd med å analysere CommWarrior, som opererer på Series 60-plattformen. CommWarrior forsøker å spre seg selv gjennom både MMS-meldinger og Bluetooth, skriver selskapet i en pressemelding.

Nyheten ble varslet på F-Secures Anti-virus research teams weblog nylig: http://www.f-secure.com/weblog/ , der den ble postet av av Mikko Hypponen, Chief Research Officer, F-Secure.

Les flere detaljer om viruset her: http://www.f-secure.com/v-descs/commwarrior.shtml

Les mer om: