INDUSTRI

Mitsubishi varsler bud på Cermaq

Og staten vil selge.

Japanske Mitsubishi Corporation har varslet et bud på 8,8 milliarder kroner for oppdrettsselskapet Cermaq, som er delvis statlig eid.
Japanske Mitsubishi Corporation har varslet et bud på 8,8 milliarder kroner for oppdrettsselskapet Cermaq, som er delvis statlig eid. Bilde: Cermaq
22. sep. 2014 - 08:30

Budet fra det japanske selskapet er på 96 kroner per aksje. Da Oslo Børs stengte fredag, ble Cermaq-aksjen omsatt for 82,5 kroner. Cermaq-styret anbefaler salg.

Største aksjonær

Staten, igjennom Nærings- og fiskeridepartementet, er i dag den største aksjonær med 59 prosent av aksjene. Departementet bekrefter at de er innstilt på å selge aksjene til Mitsubishi.

Da næringsminister Monica Mæland (H) la fram statens eierskapsmelding i juni, nevnte hun Cermaq som ett av flere selskaper regjeringen ønsker å selge seg ut av.

– Tilbudet representerer den finansielle og strategiske verdien av Cermaq og innebærer en attraktiv tilbudspremie for aksjonærene, mener Cermaqs styreleder Rebekka Glasser Herlofsen.

Storselskap

Mitsubishi Corporation har over 60.000 ansatte innenfor bank og finans, energi, maskineri, kjemikalier og matindustri over store deler av verden.

Cermaq vil holde pressekonferanse om det mulige salget mandag formiddag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.