MENINGER

Misvisende om Masdar City

Fremtidsby: Masdar City ville blitt verdens første karbonnøytrale by.
Fremtidsby: Masdar City ville blitt verdens første karbonnøytrale by. Bilde: Foster+Partners/Masdar
11. jan. 2010 - 12:49

Teknisk Ukeblad slår i en artikkel publisert 23. desember 2009 fast at "den karbonnøytrale Masdar City blir ikke bygget", under henvisning til en e-post fra den norske ambassaden i Abu Dhabi. Dette stemmer ikke, og artikkelen reflekterer ikke korrekt hva ambassaden har skrevet om Masdar City.

Masdar-byen er under bygging, og mange milliarder amerikanske dollar er allerede investert og vil bli investert i de nærmeste årene. Teknisk Ukeblad hevder at prosjektet er skrinlagt. Dette er uriktig. Ambassaden er kjent med at ambisjonsnivået fortsatt er høyt og tempoet stort i byggingen av byen. Det planlegges for at et stort antall mennesker skal ha mulighet til å bo i byen og at dette skal være et attraktivt sted for bedrifter å slå seg ned. Det legges fortsatt opp til at byen skal blir en stor arbeidsplass for tusenvis av mennesker. Myndighetene i Emiratet Abu Dhabi står bak prosjektet politisk og økonomisk. Miljøambisjonene er meget høye og utfordringene store for Masdar. Det legges ned store ressurser for å utvikle og iverksette ny teknologi som skal sikre karbonfrihet over tid. Det spennende i denne sammenheng er at ny teknologi også skal utvikles for å gjøres tilgjengelig andre steder i Abu Dhabi. Abu Dhabi ligger på verdenstoppen i CO2-utslipp, og tiltak her vil derfor kunne monne betydelig.

Teknisk Ukeblad gir med sine misvisende overskrifter, forhastede konklusjoner og språkbruk et galt bilde av hva som foregår i Masdar-byen.

Utfordringene ved å skape den mest karbonnøytrale byen i verden er store nok om ikke Teknisk ukeblad skal bidra til å så uriktige forestillinger om hva som skjer i Abu Dhabi.Av Ambassadør Åse E. Bjerke, Den norske ambassaden i Abu Dhabi, De Forente Arabiske Emirater

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.