OLJE OG GASS

Mistet servicerigg i Atlanteren

Anders J. Steensen
28. okt. 2008 - 11:17

Hjelperiggen Titan 1 skulle fraktes fra Den mexicanske gulfen til Liverpool. Tungløfteskipet Heavy Lift Ancora var hyret inn for transporten. Underveis fikk skipet store problemer da maskinen stoppet.Stor slingring

Med den tunge riggen på dekk, fikk skipet kraftig slingring som til slutt medførte at Titan 1 løsnet og skled av dekket. Da den gikk i vannet kantret Titan 1 og sank.

Heavy Lift Ancora returnerer til Den Mexicanske gulfen for reparasjoner, melder Ocean Heavy Lift i en pressemelding.Til vindkraftverk

Lasten var fullforsikret. KS Energy Systems, som eier Titan 1, vil skaffe en ny rigg slik at oppdraget for Siemens kan gjennomføres.

Titan 1, som er en servicerigg med en kraftig kran om bord, skulle brukes til å heise på plass et vindkraftverk utenfor Storbritannia.Fra 1989Heavy Lift Ancora het opprinnelig Songa Ancora og ble bygget i 1989.

Det ble overlevert etter ombygging i Kina til Ocean Heavy Lift annet kvartal i år. Det er på 54 000 tonn dødvekt.Ocean Heavy Lift er et selskap kontrollert av Awilco-gruppen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.