NETTARKIV

Misfornøyd Kværner-ledelse

Kværners konsernsjef Kjell Almskog går langt i å legge mye av skylda for dagens dårlige aksjekurs på hva han ullent kaller en «kampanje av rykter og bakvaskelser mot selskapet». Det var under framleggelsen av halvårsresultatet i formiddag at han fant grunn til å ta fram det tunge skytset.

Kværner-sjefen nekter å presisere nærmere hvem han tror står bak kampanjen. Storinvestor Øystein Stray Spetalen kan være en dem, uten at han vil si det høyt. På pressekonferansen gikk Spetalen til angrep mot Kværners ledelse, og hevdet at Almskog driver med «løftebrudd og feilinformasjon» overfor aksjonærene.

– Jeg vil ha svar på hva gjelden blir ved årsskiftet, krevde Spetalen.

– Selskapets gjeld vil øke i tredje kvartal, for å å gå noe tilbake i fjerde. Men jeg vil ikke gå inn og kvantifisere dette næremere, svarte en irritert Almskog.

I halvårsrapporten som ble lagt fram i dag, er netto rentebærende gjeld redusert med 500 millioner kroner, til 5,6 milliarder kroner, i forhold til første halvår i fjor.

Nøkkeltallene som ble presentert var ellers (1. halvår 2000 i parantes): Resultat før skatt 205 millioner kroner (47 millioner), driftsresultat 431 millioner kroner (414 millioner), driftsinntekter 21,6 milliarder kroner (28,5 milliarder) og ordreinngang 12,3 milliarder kroner (16,9 milliarder).

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.