BRUER

En person omkom og en er savnet etter at bru kollapset i Frankrike

Usikkert om alle er gjort rede for etter at hengebru raste ned i elven Tarn.

Hengebrua som krysser elven Tarn mellom byene Mirepoix-sur-Tarn og Bessieres, raste sammen mens flere biler var på den. Ulykken skjedde tre mil nord for Toulouse i sørvest-Frankrike. En person er bekreftet omkommet, men redningsmannskaper frykter at flere enn de fire som ble reddet opp i live, har havnet i elva.
Hengebrua som krysser elven Tarn mellom byene Mirepoix-sur-Tarn og Bessieres, raste sammen mens flere biler var på den. Ulykken skjedde tre mil nord for Toulouse i sørvest-Frankrike. En person er bekreftet omkommet, men redningsmannskaper frykter at flere enn de fire som ble reddet opp i live, har havnet i elva. Foto: Olivier Le Corre/AP/NTB Scanpix
18. nov. 2019 - 13:27

Ei 15 år gammel jente mistet livet og en lastebilsjåfør er savnet etter at ei bru kollapset sørvest i Frankrike mandag. Minst to kjøretøy havnet i elven Tarn.

En personbil og en lastebil falt i elva da hengebrua kollapset ved Mirepoix-sur-Tarn nord for Toulouse. Ulykken skjedde idet de to bilene kjørte ut på brua fra hver sin kant.

15-åringen var en av passasjerene i personbilene. Moren hennes og fire andre personer klarte å komme seg fri fra bilene. Noen klarte å svømme i land selv, andre ble reddet av forbipasserende.

Redningsarbeidere fortsetter søket etter den savnede lastebilsjåføren. Det var en stund uklart om et tredje kjøretøy også hadde havnet i elva, men søket viste at det ikke var tilfellet.

En storstilt redningsaksjon ble satt i gang etter ulykken. Om lag 70 brannfolk deltok, i tillegg til dykkere, en hundepatrulje og tre helikoptre.

TV-bilder viser at brua hadde knekt på to steder, og at mesteparten av brua ligger under elvevannet. Den 155 meter lange hengebrua ble bygd på 1930-tallet og tålte maksimum 19 tonn. Mange fotgjengere, deriblant skolebarn, pleier også å krysse brua.

Mandag 14. august kollapset Randklev jernbanebru etter at fundamentet i midten av jernbanebrua løste seg opp og knakk.
Les også

Dovrebanen: Åpningsdatoen for nye Randklev jernbanebru er klar

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.