Minst 31 døde i ekstremvær i Sør-Korea

Ytterligere fem personer er funnet omkomne i ekstremværet i Sør-Korea. Dødstallet har dermed steget til minst 31.

Redningsarbeidere søkte lørdag etter mennesker i et hus som kollapset etter et skred forårsaket av kraftig regn i Yeongju, Sør-Korea.
Redningsarbeidere søkte lørdag etter mennesker i et hus som kollapset etter et skred forårsaket av kraftig regn i Yeongju, Sør-Korea. Foto: AP / NTB
16. juli 2023 - 07:30

De fem ble funnet døde i en buss som sto under vann i en oversvømt tunnel i Cheongju i den sentrale delen av landet søndag, opplyser brannvesenet.

Det var ikke umiddelbart klart hvor mange personer og biler som sto under vann. Søk etter eventuelt flere personer pågår fortsatt på stedet, opplyste Cheongju-brannstasjonens sjef Seo Jeong-il til journalister.

Dødstallet har dermed steget til minst 31 etter at innenriksdepartementet i Seoul tidligere opplyste at 26 personer er omkommet. Tidlig søndag morgen var ti personer fortsatt savnet.

Så langt er 7.540 personer blitt evakuert. Sør-Korea har i flere dager vært rammet av kraftig regnvær som har utløst jordskred og skapt oversvømmelser flere steder i landet. Det er ventet kraftig regn i landet også søndag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.