DATATELE

Minner om Norsk Data

ÅPENT: Adminstrerende direktør Willy Jensen finner det opportunt å minne om hvordan det gikk med Norsk Data og deres proprietære løsninger.
ÅPENT: Adminstrerende direktør Willy Jensen finner det opportunt å minne om hvordan det gikk med Norsk Data og deres proprietære løsninger. Bilde: Finn Halvorsen
Finn Halvorsen
8. feb. 2007 - 22:19

Administrerende direktør Willy Jenssen i Post- og teletilsynet er klar i sitt syn:

– Alle som driver sine nett med fornuftig langsiktighet må se at vi må ha så åpne løsninger som mulig. Men samtidig er det helt vanlig at noen aktører søker å etablere seg med proprietære løsninger i et umodent marked.

Her finner Jensen det opportunt å trekke en parallell og minne om ikke ukjente Norsk Data. – Det er ingen tvil om at deres endelikt skyldes at de ikke i tide skjønte at de måtte standardisere og gå for åpne løsninger.

Lyse Tele trekkes ofte frem som eksempel på typisk tilbyder av lukket nett med full kontroll på alt fra kabellegging til hvilke programpakker kundene skal se. Det gir en forholdsvis lav inngangsbillett for abonnentene. Troms Kraft Fiber har gått motsatt vei og tilbyr et helt åpent fibernett. Men det betyr en inngangsbillett på flere titalls tusen kroner.

Flere tar til orde for at myndighetene må inn med midler for å sikre åpne nett, og samtidig kunne få en lavere startkostnad.

Les mer om: