IT

Minitest av mini-TV

YPPERLIG KVALITET:IMPONERER: Kvaliteten på de nye DMB-seningene imponerer. Det er lett å lese undertekst på selv på den knøttlille 2,5-tommers skjermen.
YPPERLIG KVALITET:IMPONERER: Kvaliteten på de nye DMB-seningene imponerer. Det er lett å lese undertekst på selv på den knøttlille 2,5-tommers skjermen. Bilde: orv
6. mai 2009 - 07:55

I forrige uke ble testingen av de kommende DMB-sendingene startet opp fra Tryvann-senderen og to til tre kanaler ble sendt utover dagen.

Vi fikk inn utmerkede signaler innendørs på flere steder i Oslo med vår gamle Cowon D2 mulitimediaspiller med DAB-radio, som hadde fått ny programvare og forvandlet seg til en DMB-mottaker.Når 1,4 millioner

Når Norges Mobil-TV starter regulære sendinger fra fem sendere i Østlandsområdet før sommeren vil de nå rundt 1,4 millioner mennesker med ni TV-kanaler.

NRK, TV2 og MTG vil sende to kanaler hver.DAB-variant

DMB er en videreutviklet variant av DAB som sender både lyd og bilde, og benytter det samme frekvensområdet som radiosendingene.

Det betyr at de har svært lang rekkevidde og at det ikke trengs mange sendere for å nå ut til mesteparten av befolkningen.Umodent marked

Utfordringen nå er å etablere et marked for mottakere, men vår D2 som nå koster under 1500 kroner fungerer utmerket.

Det er ventet at det vil komme en rekke slike enheter, mobiltelefoner med innebygget DMB-mottaker og headset med innebygget mottaker i løpet av året.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.