OLJE OG GASS

Ministre kom ikke offshore

EU-minister Rompuy, Ola Borten Moe og Helge Lund måtte nøye seg med Statoils hovedkvarter i stedet for en tur offshore.
EU-minister Rompuy, Ola Borten Moe og Helge Lund måtte nøye seg med Statoils hovedkvarter i stedet for en tur offshore. Bilde: Maiken Ree
Maiken Ree
31. mars 2011 - 11:41

Værgudene var ikke i godlynne da olje- og energiminister Ola Borten Moe skulle ha sin første tur offshore i dag. Olje- og energiministeren og EU-presidenten ble stanset av tåke på Sola flyplass utenfor Stavanger.

Improvisert

Planen var å vise frem Statoils Sleipner-felt, hvor det også blir utført karbonfangst og -lagring.

I stedet måtte Statoil improvisere en pressekonferanse i hovedkvarteret på Forus.

MÅLET: Olje- og energiminister Ola Borten Moe og EU-president Herman van Rompuy skulle til Sleipner-plattformen i dag. De ble stoppet av tykk tåke.
MÅLET: Olje- og energiminister Ola Borten Moe og EU-president Herman van Rompuy skulle til Sleipner-plattformen i dag. De ble stoppet av tykk tåke.

Styrke forsyningen

Ifølge Borten Moe er EU-presidenten på norgesvisitt for å lære og å utveksle tanker rundt Europas energiforsyning.

– I disse usikre tider, med atomkrisen i Japan og uroligheter i de arabiske landene, er det særlig viktig å styrke energiforsyningen til Europa med Norge som en pålitelig leverandør, påpekte EU-presidenten.

– Dette er en fin anledning for Norge og Statoil til å gå gjennom den viktige rollen vi har som energiforsyner til Europa. I disse meget ustabile tider, som også Rompuy sier, fremstår Norge framstår som en troverdig og langsiktig leverandør av energi, sier Statoil-sjef Helge Lund til Teknisk Ukeblad.

Norge står for rundt 20 prosent av gassforsyningen til Europa.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.