SAMFUNN

Ministre i talekø

Veslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy Nestvold
21. jan. 2004 - 08:00

Polyteknisk Forening (PF) har vært og skal fortsatt være en av landets viktige talerstoler. 20 ulike grupper jobber aktivt med å fylle møteprogrammet for våren i tillegg til syv allerede planlagte plenumsmøtene.

- Målet er å ha en representativ og fornøyd medlemsmasse med egne nettverk slik at vi får fulle hus på medlemsmøtene. I tillegg jobber vi med å øke medlemsmassen som i dag teller 4500 medlemmer, forteller generalsekretær Fredrik Evjen i PF.

Etter ett og et halvt år som leder for sekretariatet i PF, er Evjen optimist med tanke på framtida for PF som talerstol og møtested:

- Vi er landets største sivile talerstol uten kommersielle interesser bak. Hos oss stiller politikere og næringslivstopper gratis opp for å snakke. Medieoppmerksomhet har vi på de fleste store møtene våre, og det skal vi være stolte over og bygge videre på.

Stort spenn

Fellesnevneren denne våren er å styrke PFs posisjon som samfunnsbarometer.

- Vi skal ta opp spørsmål som påvirker det landet våre barn skal vokse opp i. Vi begynner med kommunalminister Erna Solberg tirsdag 27. januar. Da skal vi diskutere hva vi ønsker med det lokale selvstyret rundt om i landets mange kommuner. Vi fortsetter i februar med utenriksminister Jan Petersen om Norges posisjon i forhold til EU og hvordan vi vil framtidas forhold skal være.

Deretter går det slag i slag med møte om integritet og etikk og spesialrådgiver Eva Joly, adm.direktør Kåre Valebrokk og styreleder Jannik Lindbæk i Transparency International Norge.

I mars skal generaldirektør Eivind Reiten i Norsk Hydro holde foredrag sammen med adm. direktør Alf Bjørseth i Renewable Energy Corporation om hva vi skal leve av i Norge.

Norsk Transportplan 2006 -2016 med tilbakeblikk om 20 år skal debatteres i slutten av mars. Her vil en rekke transportfaglige personer med samferdselsminister Torild Skogsholm i spissen delta.

Merkedag

27. april blir en merkedag både for Teknisk Ukeblad og PF. Da står temaet samliv mellom mennesker og teknologi på dagsordenen i forbindelse med TUs 150 års jubileum.

Stikkord for plenumsforedraget er holdninger til teknologi og fremtidsperspektiv i forhold til ny teknologi. Det vil bli presentasjon av flere eksempler med etterfølgende debatt.

Direktør Sissel Rogne i Bioteknologinemnda, forskningssjef Tian Sørhaug ved TIK-senteret i Oslo og kunstner Marius Watz med flere stiller på talerstolen.

Vårprogrammet avsluttes med finansminister Per-Kristian Foss, LO-leder Gerd-Liv Valla og adm.direktør Finn Bergersen jr. i NHO som braker sammen til debatt om penger på bok og utnytting av Norges ressurser.

Flere yngre - flere kvinner

- For å få folk til møtene våre, er vi nødt til å kombinere gode tema med kjente foredragsholdere. For å videreutvikle nettverksbyggingen, begrenser vi foredragene til to timer. Deretter ønsker vi at debatten skal fortsette i mer uformelle samtaler mellom publikum og foredragsholderne. Vi har som mål å utvikle møtekonseptet vårt til å matche dagens krav til effektivitet og kunnskapsbehov, påpeker Evjen.

- Vi er svært opptatt av å få med flere yngre mennesker inn i debattforaene og ikke minst flere kvinner. Derfor har vi også opprettet en ny gruppe, Balanse - mangfold i bygg og eiendom. Her har vi fått med mange aktive, samfunnsinteresserte kvinner som ønsker seg et større nettverk. I tillegg ser vi at helsegruppa vår er et vellykket eksempel på samarbeid mellom flere faggrupper om spørsmål som opptar mange mennesker.

Fullstendig program finner du på www.polyteknisk.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.