PROSJEKTER

Minimal interesse for fv 848 i Troms

Contexo vil ha 39,232 millioner kroner for å utbedre fylkesveg 848 i Ibestad kommune i Troms. Ingen andre entreprenører er interessert i å gjøre jobben.

Fra fylkesveg 848 på Rolla. Mye skal skje hvis ikke Contexo får jobben med å utbedre vegen.
Fra fylkesveg 848 på Rolla. Mye skal skje hvis ikke Contexo får jobben med å utbedre vegen.
2. feb. 2018 - 14:35

 

Oppdraget ble lyst ut i mars i fjor, men konkurransen ble avlyst da det ble oppdaget en feil i prosjekteringen. I desember var feilen rettet og det ble ny utlysning.

Strekningen som skal utbedres er 1 270 meter lang. 220 meter av den går over en ur. Her vil entreprenøren få en krevende oppgave. Den nye vegen skal legges på en betongkonstruksjon fundamentert på injeksjonspæler. Uren langs siden av vegen skal sikes med jordnagling.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Byggeleder Ivar Mathisen tror den lave interessen kommer av at få entreprenører har det utstyet som trengs til denne jobben.

Betongkonstruksjonen over uren er prosjektert av Multiconsult. Prosjekteringen av vegen på hver side av uren er prosjektert av Statens vegvesen i egenregi.

 
 

Oppdraget er det siste av tre entrepriser i forbindelse med utbedring av fylkesveg 848. Vegen følger sørsiden av øya Rolla. Nå arbeidet kommer i gang over påske, blir vegen helt stengt fram til utbedringen er fullført mot slutten av september.

I anleggstiden vil trafikken vil gå på ferge mellom Breivoll og Sørrollnes. På Breivoll ble det etablert et midlertidig fergeleie i 2015 i forbindelse med vegutbedringen. På Sørrollnes er det et permanent fergeleie for ferga som går til Stangnes i Harstad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.