IKT

Mindre papir - mer bygg

Camilla Aadland
10. mai 2005 - 10:05

Harstadbygg er totalentreprenør på brannskolen i Harstad, og første byggetrinn skal være ferdig i løpet av høsten.

Allerede i kvalifiseringsrunden bestemte Nilsen seg for å bruke et webverktøy for å knytte prosjekteringsteamet sammen. Åpenhet i prosjektet, oversikt og mindre papirflyt er noen av fordelene med løsningen.

– Nå har vi redusert papirstrømmen med 80 prosent, og bare det gjør at vi kommer ut med gevinst med denne løsningen, forteller Nilsen.Får oversikt

Alle nye oppdateringer blir fortløpende lagt ut på nett. De involverte blir varslet via e-post eller SMS, og hver enkelt aktør har selv ansvar for å gå inn og hente den siste versjonen.

– Det gir en god oversikt i prosjektet. Vi vet hele tiden hva som er gjeldende tegning. Samtidig luker vi bort feil, fordi ingen går rundt med gamle tegninger, mener Nilsen.

Vanligvis bruker han mye tid på å organisere sending av tegninger og bekreftelser. Nå slipper han det. Samtidig kan han overvåke korrespondansen mellom partene, og gripe inn dersom det er misforståelser. Til sammen er det 25 aktører i prosjektet som bruker den valgte løsningen Byggeweb.

Byggherre Statsbygg har også full tilgang til all informasjon på nett, og kan komme med tilbakemeldinger underveis.

– Vi får rask distribusjon av referat og tegninger, og vi kan selv velge hvilken informasjon som er viktig for oss, forteller prosjektleder Linda Svenning.

Statsbygg har allerede bestemt seg for å bruke Byggeweb i fremtiden, og har nå installert programmer som gjør at det er mulig å skrive ut tegninger på huset. Torkil Nilsen tror at spesielt store prosjekter tjener på webløsninger.

– Ved store prosjekter med mange aktører, er dette helt klart en fordel, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.