KLIMA

– Mindre olje enn ventet fanges opp

En sandbanke i South Pass i delstaten Louisiana er dekket av olje. Én måned etter eksplosjonen på oljeplattformen Deepwater Horizon lekker det fortsatt store mengder olje ut i Mexicogolfen.
En sandbanke i South Pass i delstaten Louisiana er dekket av olje. Én måned etter eksplosjonen på oljeplattformen Deepwater Horizon lekker det fortsatt store mengder olje ut i Mexicogolfen. Bilde: Reuters/Scanpix
24. mai 2010 - 12:09

Langt mindre olje fanges opp fra oljeutslippet i Mexicogolfen enn det som først ble rapportert, sier BP i en uttalelse mandag.

Les også:

1360 fat daglig

Forrige torsdag meldte det britiske energiselskapet BP at de sugde opp 5.000 fat olje fra oljeutslippet i Mexicogolfen per dag.

I helgen ble tallet nedjustert til 2.200 fat, og mandag kom BP med et estimat om at de så langt har klart å fange opp mellom 1.360 og 3.000 fat om dagen den siste uken.

Les også: BP droppet brønntest

Store mengder

Oljeriggen Deepwater Horizon sank 22. april, etter at en eksplosjon om bord krevde elleve menneskeliv.

BPs laveste anslag går ut på at over 22 millioner liter råolje ble sluppet ut i havet utenfor USA i ulykken, mens uavhengige eksperter tror utslippet kan være opptil ti ganger større. (©NTB)

Les også: BP beskyldes for å skjønnmale oljeutslipp

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.