IKT

Millionstøtte til millionær

GENIALT: - Brikken kan sitte i en vanlig røykvarsler. Hvis det begynner å brenne, tar det bare sekunder før brannvesenet får direkte informasjon, sier Ellen Kathrine Lie.
GENIALT: - Brikken kan sitte i en vanlig røykvarsler. Hvis det begynner å brenne, tar det bare sekunder før brannvesenet får direkte informasjon, sier Ellen Kathrine Lie. Bilde: Truls Tunmo
Tore Stensvold
28. apr. 2006 - 10:06

Nå er det også avslørt at millionvinneren Ellen Kathrine Lie er eier og medeier i flere selskaper med millionverdier.

På vegne av Hight-Tech Secuirty AS fikk Ellen Kathrine Lie i fjor offentlig støtte til forskning og utvikling av et multiavlesingsverktøy.

FoU-støtte

Den 24. november i fjor ga Innovasjon Norge High-Tech Security kr. 300.000 innen Virkemiddelområdet Offentlige forsknings- og utviklingskontrakter.

Ifølge flere lesere av TU på nett, er Ellen Kathrine involvert i flere selskaper, både helt og delvis og med krysseierskap.

Tekstilselskap

Overfor Dagbladet.no innrømmer Ellen Kathrine Lie at hun eier tekstilbedriften EKAT Trading AS og er medeier i Øståsen Eiendom AS .

Ifølge Dagbladets beregninger er hennes eierinteresser verdt 27,5 millioner kroner. Selv sier hun at hun ikke har tatt ut lønn på et par år og at verdiene er bundet opp.

Hjelp til de små

Intensjonen med programmet Skaperen var å hjelpe fram gründere som manglet ressurser og muligheter for å realisere forretnings- eller produktidéer.

Innovasjon Norge og TV2 forsvarer vinneren og konseptet så godt de kan. Til Dagbladet.no sier informasjonsansvarlig for programmet, Roy Hilmar Svendsen, at tanken bak Skaperen blant annet var å løfte frem folk som sitter på en ide, men som ikke har tid eller ressurser til å sette den ut i livet.

Kriterier fulgt

Han henviser til Innovasjon Norge for kommentar om hvordan en som allerede sitter på flere millioner i verdier kan vinne støtten på en million kroner.- Vi har fulgt våre vanlige kriterier for støtte da vi delte ut million-premien i «Skaperen», sier Silje Thoresen i Innovasjon Norge til Dagbladet.no.

Kritisk til teknikk

TU-leserne mener også at High-Tech Security ikke har et revolusjonerende produkt.

Ruben Ayala skriver i en kommentar til TU-saken om selskapet følgende:

”Om dette er genialt, skal jeg ikke vurdere. Men på ingen måte revolusjonerende. Det finnes et dusin leverandører av utstyr som gjør at energiverk, vannverk og andre kan kommunisere toveis med effektmålere, vannmålere, alarmer av alle slag og i tillegg gjør at energiverket for eksempel kan slå av strømmen til varmtvannsberederen et par timer på dagen. Flere hundre tusen hjem og næringsbygg har allerede dette installert.”

Han ber TU skjerpe seg og sjekke saker litt bedre...

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.