PRODUKSJON

Millionleveranser til Grane og Valhall

11. des. 2000 - 07:43

Rammekontaktene omfatter systemer for prosessinformasjon, styring av sikkerhetsfunksjoner og prosessutstyr, og elektrisk utstyr. I Tillegg har selskapet en rammekontrakt med GE Thermal Power Norway, som har ført til at selskapet skal levere generatorer, kompressorer og pumpesystemer.

Kontraktene til Graneprosjektet har en samlet verdi på 85 millioner kroner. Granefeltet ligger 160 kilometer vest for Haugesund.

Nytt systemkonsept

Til BPs nye vanninjeksjonsplattform på Valhallfeltet skal ABB levere et av de første sikkerhets- og automatiseringssystemene (SAS) basert på selskapets Industrial IT-konsept. Dette er det hittil største prosjektet for ABB Industris Stavanger-kontor.

Kontakten, som er inngått med Aker Maritime AS, er verdt 20 millioner kroner. Leveransen omfatter system for styring av sikkerhetsfunksjoner, prosesskontroll, informasjonsforvaltning, effektforbruk og operatørgrensesnitt med storskjermer.

I tillegg til selve utstyrsleveransen skal alle nettverk og operatørstasjoner oppgraderes til Industrial IT-plattformen.

Prosjektet starter med en gang, og utstyret skal leveres 1. oktober 2001.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.