NYHETER_BYGG

Millionkrav mot Reinertsen Anlegg

Sintef mener at hovedentreprenøren, et konsortium bestående av Reinertsen Anlegg AS og tyske M+W Zander, ikke har levert bygget i henhold til kontrakt.

Nå krever Sintef 55 millioner kroner tilbakeført.

Sintef har en liste med flere punkter de mener ikke er oppfylt. I tillegg til at bygget ikke var vibrasjonsfritt, ble brukstillatelsen i fjor sommer trukket tilbake på grunn av manglende brannsikkerhet.

Under åpningsseremonien tidligere i år sa administrerende direktør Morten Loktu at bygg og utstyr til sammen har kostet i underkant av en kvart milliard kroner. Dette er Sintefs største investering noensinne.

De fleste manglene er nå rettet opp og bygget tas gradvis i bruk, sier Anders Hanneborg, prosjektdirektør for mikrosystemer og nanoteknologi. Ut over dette ønsker ikke Hanneborg å kommentere saken siden den skal opp for retten.

Erik Reinertsen i Reinertsen Anlegg AS sier at partene har bedt en voldgiftsrett avgjøre ansvarsforholdene. Utover dette ønsker ikke Reinertsen å gi noen ytterligere kommentarer til Teknisk Ukeblad.

I følge universitetsavisen Uniforum var betongsålen som den støtabsorberende puten hviler på, for myk. Dermed skal den ha virket mot sin hensikt og forsterket vibrasjoner i stedet for å dempe dem. Det er nå limt stålbjelker på betongsålen for å gjøre den stiv nok.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.