MARITIM

Millionkontrakt til Harstad Mekaniske Verksted

Harstad Mekaniske Verksted (Hamek) er tildelt kontrakten for oppgraderingen av kystvaktskipet Harstad. 

Hamek tildeles kontrakten for oppgraderingen av KV Harstad, opplyser forsvarsminister Bjørn Arild Gram.
Hamek tildeles kontrakten for oppgraderingen av KV Harstad, opplyser forsvarsminister Bjørn Arild Gram. Foto: Fredrik Varfjell/NTB
21. aug. 2023 - 13:25

Prosjektet har en ramme på 235 millioner kroner. Hamek tildeles kontrakten av hensyn til beredskapen, opplyser regjeringen.

– Regjeringen er kjent med utfordringene Hamek har fått etter at Norge innførte sanksjonene mot Russland. Vi vil sikre at Nord-Norge har både tilstrekkelig stor tørrdokk og sikkerhetsklarert personell til å ta imot større militære fartøy, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Verftet har den eneste tørrdokken i Nord-Norge som er stor nok til å ta inn større norske eller allierte militærfartøy. Den er viktig for Forsvarets operative evne i nord fordi fartøyene dermed kan repareres her fremfor å slepes sørover.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier Norge gir inntil 1,6 milliarder kroner til et tsjekkisk initiativ til å kjøpe artilleriammunisjon til Ukraina. Bildet er tatt under et besøk på Nammo på Raufoss tidligere i år. Regjeringen har tidligere gitt støtte til å øke produksjonen der.
Les også

Gir milliardbeløp i ammunisjon-støtte til Ukraina

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.