MARITIM

Millioner til effektive og miljøvennlige havner

Regjeringen bevilger nærmere 94,5 millioner til tiltaket.

Oslo havn er blant dem som får støtte – til et digitaliseringsprosjekt som involverer flere andre norske havner.
Oslo havn er blant dem som får støtte – til et digitaliseringsprosjekt som involverer flere andre norske havner. Foto: Joachim Seehusen
2. juli 2024 - 08:55

Oslo havn, Sandnes havn og Røst kommune har alle søkt om investeringer i havneinfrastruktur, og får bevilgninger til tiltakene fra staten.

Det opplyser Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding. Der skriver de at investeringene har som mål å effektivisere logistikken havnene, og ha positivt et bidrag til klima og miljø. 

Tilskuddsordningen for investering i effektive og miljøvennlige havner forvaltes av Kystverket og har løpt siden 2019. Regjeringen styrket ordningen med økte bevilgninger i fjor, og det ble den gangen søkt om støtte til store infrastrukturprosjekter med totale investeringskostnader på over én milliard kroner.

Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss (Ap) forteller at regjeringa sier seg godt fornøyd med tildelinga. 

– Regjeringen vil styrke kysten og sjøtransporten. Statlig støtte til investeringer i effektive og miljøvennlige havner får frem gode prosjekter i havnene som ellers ikke ville blitt realisert, påpeker hun. 

Blant de tre prosjektene som nå får støtte, er et digitaliseringsprosjekt i regi av Oslo havn som involverer flere andre havner i landet.

Regjeringens ønske om en enorm utbygging av havvindkapasitet i Danmark kan potensielt hindres av manglende havnekapasitet, ifølge en ny rapport.
Les også

Danske havner: Ikke store nok for regjeringens havvindplaner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.