BYGG

Millionbøter i anlegg vedtatt

STØRST BOT: Reinertsen Anlegg fikk den største boten og den største inndragningen for ulovligheter som AS Anlegg skal ha gjort før Reinertsens oppkjøp.
STØRST BOT: Reinertsen Anlegg fikk den største boten og den største inndragningen for ulovligheter som AS Anlegg skal ha gjort før Reinertsens oppkjøp. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
30. aug. 2006 - 08:00

Lemminkainen Norge AS har valgt ikke å vedta forelegget fra Økokrim.

– Slik det foreligger nå har vi ikke akseptert forelegget, sier administrerende direktør Arne F. Johansen.

Han ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer.

Andre eiere

– Lemminkainen mener forelegget burde vært gitt til tidligere eiere. De kom inn som eiere etter at ulovlighetene ble begått. Det er noe vi må vurdere, sier førstestatsadvokat Morten Eriksen.

Han sier en endelig avgjørelse vil komme om kort tid.

Teller på knappene

Erik Reinertsen, administrerende direktør i Reinertsen Gruppen, har fortsatt ikke tatt noen avgjørelsen, han er heller ikke i stand til å si noe om når en slik vil bli tatt.

NCC, som er ilagt to bøter, har heller ikke bestemt seg, og ønsker ikke å uttale seg om annet enn at selskapet venter på tilbakespill fra Økokrim.

Vurderer

– Ja, vi har mottatt noen innspill og innsigelser fra Reinertsen og NCC som vi nå vurderer, bekrefter førstestatsadvokat Elisabeth Rocher i Økokrim.

Ut av verden

Skanska, som er ilagt til sammen 11 millioner kroner i bøter, har vedtatt, men erkjenner ikke skyld.

I en pressemelding skriver selskapet at siden forholdet ligger så langt tilbake i tid, er det vanskelig å forsvare seg mot anklagene, og at foreleggene er vedtatt for å få saken ut av verden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.