KLIMA

Millionbot etter klorutslipp

Kommunen må betale 4 millioner kroner.

MÅ PUNGE UT: Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune må betale dyrt for tabbeutslippet fra Oset vannrenseanlegg i fjor vår.
MÅ PUNGE UT: Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune må betale dyrt for tabbeutslippet fra Oset vannrenseanlegg i fjor vår. Bilde: Scanpix
15. aug. 2012 - 09:17

Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune er av statsadvokaten ilagt en bot på 4 millioner kroner etter å ha sluppet ut 6.000 liter klor i Akerselva i fjor.

Nesten alt liv i elva ble utryddet.

Les også: Klorutslipp har utradert livet i Akerselva

En tabbe

Foruten en bot på 4 millioner kroner er etaten ilagt 3 millioner kroner i erstatning og 700.000 kroner i inndragning av overskudd, skriver VG.

Utslippet av 6.000 liter klor skjedde som følge av en tabbe helt øverst ved Oset vannrenseanlegg ved Maridalsvannet. Utslippet tok livet av det meste av fisk og kreps i Akerselva.

Norsk institutt for vannforskning betegnet hendelsen som noe av det verste i elvas historie.

Les også: Akerselva død i åtte år

Fornøyd Hauge

Bellona anmeldte utslippet til politiet.

– Vi er svært glade for at politiet innledet etterforskning og tok det så alvorlig. I mange andre miljøsaker opplever vi dessverre ikke det, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

Konstituert direktør Per Kristiansen i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune legger seg flat.

– Jeg er helt enig med statsadvokaten i at dette er en forferdelig sak. Flere feil skjedde samtidig, men det skulle vært unngått. Formelt har vi ikke fått oversendt saken, så vi vil avvente å kommentere saken ytterligere før vi har fått sett på alle premissene, sier han.

Les også:

Bedre enn fryktet for Akerselva

Krisejobbing med Akerselva i hele år  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.