INDUSTRI

Milliardtap for Norske Skog

SKIFTE:Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen forlater Norske Skog til fordel for Statkraft.
SKIFTE:Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen forlater Norske Skog til fordel for Statkraft. Bilde: Bendiksby, Terje
Leif Hamnes
6. nov. 2008 - 08:31

I sin pressemelding skriver Norske Skog at hovedfokus er å forbedre lønnsomheten i driften og redusere selskapets netto gjeld.

Det har man også gjort: Gjelden er redusert med 3,8 milliarder, gjennom salg av virksomheter blant annet i Korea. Fortsatt gjenstår imidlertid 12,7 milliarder ved utgangen av tredje kvartal.

Les også: Norske Skog selger hovedkontoret

Kvitter seg med Korea

Blodrøde tall

Til tross for endringer både i struktur og ledelse, er tallene for tredje kvartal like fullt ikke mye å skryte av (se fakta). Et lite lyspunkt har vært økte papirpriser.

– Jeg er tilfreds med at vi har klart å forbedre driftsresultatet selv etter at vi har solgt våre to fabrikker i Korea. Resultatet er i hovedsak positivt påvirket av økte priser på magasinpapir, en fortsatt reduksjon av våre kostnader samt en svakere norsk krone. Jeg vil likevel understreke at lønnsomheten er langt under målsettingen, uttaler konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i resultatrapporten.

Fortsetter arbeidet

– Vi vil fortsette arbeidet med å redusere netto gjeld gjennom fokus på forbedret kontantstrøm fra driften samt transaksjoner, sier Rynning-Tønnesen.

Årseffekten av forbedringene er 2,75 milliarder kroner per tredje kvartal 2008, ifølge kvartalsrapporten.

Korea-virksomheten ble solgt i tredje kvartal. Dermed er heller ikke disse resultatene med i brutto driftsresultat for kvartalet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.