SAMFERDSEL

Milliardsprekk for samferdselsprosjekt: Prisen økte 5 milliarder på tre måneder

– Ligner mer og mer på en Nigeria-svindel.

Illustrasjonsfoto fra E18 i Lier.
Illustrasjonsfoto fra E18 i Lier. Åserud, Lise
7. mars 2018 - 08:06
Prisen på de nye vei- og kollektivprosjektene på Nord-Jæren har på drøye tre måneder økt med nesten 5 milliarder kroner.
 

De nye kostnadsberegningene for kollektiv- og veisatsingen kalt Bypakke Nord-Jæren lå i november på 11,3 milliarder kroner. Drøye tre måneder senere har den økt med 4,7 milliarder, melder NRK.

– Nå ligner dette mer og mer på en Nigeria-svindel, men til motsetning for Nigeria-svindelen, så kjenner vi faktisk bakmennene, sier Christian Wedler, Frps gruppeleder i bystyret i Stavanger.

2,8 milliarder dyrere

Det største prosjektet er bussveien som skal gå mellom Stavanger, Sola og Sandnes, som nå blir 2,8 milliarder kroner dyrere enn først antatt. Det er særlig kjøp av eiendom for å gi plass til veien, som har slått sprekker i kostnadsplanene.

– Det skal godt gjøres å forsvare overfor innbyggerne en så vanvittig økning, sier Mats Danielsen (Frp), medlem av samferdselsutvalget i Rogaland fylkeskommune.

Arbeidet med bussveien startet for snart ti år siden, og ferdigstillelsen er satt til 2023. Samferdselssjef i Rogaland, Gottfried Heinzerling, legger ikke skjul på at en økning på mer enn 20 prosent er alvorlig.

– Det er betydelig, så vi ser alvorlig på det. Vi kan ikke leve med det kostnadsnivået, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.