KRAFT

Milliardsatsing på vind

TO PARKER: Statkraft vil bygge Mörttjärnberget vindpark i Sverige og BaillieWind Farm i Skottland.
TO PARKER: Statkraft vil bygge Mörttjärnberget vindpark i Sverige og BaillieWind Farm i Skottland. Bilde: Arkiv
Mona Sprenger
16. juni 2011 - 10:53

Statkraft vil bygge Mörttjärnberget vindpark i Sverige og BaillieWind Farm i Skottland.

Begge vindparkene etableres i samarbeid med lokale partnere og skal være ferdigstilt i 2013. Statkrafts investeringsramme for prosjektene er rundt 2 milliarder norske kroner. Til sammen ventes vindparkene å produsere rundt 450 GWh årlig.

– Vi er svært glade for å kunne gå i gang med byggingen av disse vindparkene, og for å levere vekst innen et strategisk satsingsområde. I tillegg er vindkraft miljøvennlig og et viktig bidrag i overgangen til et fremtidig lavkarbonsamfunn, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft i en pressemelding.

Mörttjärnberget vindpark

Mörttjärnberget vindpark er planlagt i Bräcke kommune i Jämtland, sørøst for Östersund i Midt-Sverige. Konsesjonen åpner for inntil 100 MW i samlet installert effekt.

Vindparken bygges av Statkraft SCA Vind AB, og er det første prosjektet i selskapets portefølje som gjennomføres. Selskapet eies 60 prosent av Statkraft og 40 prosent av Svenska Cellulosa Aktiebolaget SCA.

BaillieWind Farm

Baillie Wind Farm skal bygges i Caithness nord i Skottland av selskapet Baillie Wind Farm Ltd.

Statkraft eier 80 prosent av selskapet. Konsesjonen omfatter inntil 21 vindmøller og en samlet installert effekt på inntil 52,5 MW.

Vekst innen vindkraft

Statkraft eier og driver allerede tre vindparker i Norge, én i Sverige og én i Wales. Selskapet har en rekke vindkraftprosjekter under utvikling både i Norge, Sverige og Storbritannia.

Statkraft og Statoil er i ferd med å bygge havvindparken Sheringham Shoal på 317 MW utenfor England, og har fått lisens til å utvikle Europas største havvindsone på Doggerbank gjennom konsortiet Forewind.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.