IT

Milliardsatsing på Altinn

Regjeringen  og Sylvia Brustad (innfelt) vil redusere ressursene bedrifter bruker på å rapportere til offentlige myndigheter.
Regjeringen og Sylvia Brustad (innfelt) vil redusere ressursene bedrifter bruker på å rapportere til offentlige myndigheter.
Leif Hamnes
7. okt. 2008 - 10:55

– Altinn er et viktig tiltak i Regjeringens forenklingsarbeid. I årene framover skal nettportalen videreutvikles slik at både offentlige tjenester og informasjonen til næringslivet blir bedre, uttaler nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

Les også: Elektronisk pålogging utsettes

Millioner i fleng

Løsningen, som ble lansert i desember 2003 som en portal for næringsdrivende i Norge, inneholder også en rekke viktige tjenester for privatpersoner. Selvangivelse og flyttemelding er blant disse tjenestene.

I juli 2008 ble det inngått nye kontrakter for drift og utvikling av Altinn. Disse kontraktene har en samlet verdi på opptil 700 millioner kroner de kommende årene. For 2009 er det foreslått 208,4 millioner kroner til videreutviklingen av Altinn.

Skal flyte bedre

I den nye Altinn-løsningen vil det blant annet legges bedre til rette for at opplysninger kan flyte mellom forskjellige etater, slik at næringslivet slipper å rapportere samme type informasjon flere steder.

– Brønnøysundregistrene og Altinn får nå ansvaret for flere store informasjonstjenester som tidligere har vært spredt. Dette åpner for større grad av samordning og vil gjøre det lettere for næringsdrivende å finne riktig informasjon. Målet er at Altinn skal være den eneste inngangsporten næringslivet trenger, sier Brustad.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.