Milliardprosjekt på Nordøyvegen utlyst

Entreprenørene kan gjøre seg klare til å regne på et oppdrag helt utenom det vanlige. Det vil komme på mellom 1,8 og 2,2 milliarder kroner, i følge Vegvesenest overslag. Anbudsfristen er 7. mai.

25. jan. 2018 - 12:10

Det er hovedjobben på prosjektet fylkesveg 659 Nordøyvegen som er utlyst. Den er ikke for de små. Vegvesenet forlanger en omsetning på minst to miliarder kroner i hvert av de tre siste regnskapsårene.

Det meste av pengene vil gå til driving av tre undersjøiske tunneler: Haramsfjordtunnelen (3 500 meter), Nogvafjordtunnelen (5 730 meter) og Fjørtofttunnelen (3 680 meter).

Prosjektet omfatter også bygging av tre bruer. Den lengste går over Lepsøyrevet. Det er en 800 meter lang høybru. Entreprenørene kan velge mellom en fritt frambygg-bru og en stålkassebru. De to andre er Laukebrua (109 meter) og Hamnaskjersundbrua (200 meter).

Det skal anlegges en 2 735 meter lang fylling over Lepsøyrevet, 1 000 meter veg på land og en 170 meter lang miljøtunnel.

Jobben måvære fullført innen 1. juni 2022. Elektroarbeidet utlyses som en egen kontrakt neste år.

Nordøyvegen skal knytte 2 9 00 innbyggere på Lepsøya, Haramsøya, Flemsøya, Fjørtofta og Harøya til hverandre og dermed til fastlandet. Alle øyene ligger i Haram kommune i Sunnmøre, bortsett fra Harøya som ligger i Sandøy kommune i Romsdal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.