NETTARKIV

Milliardoverskudd for Hydro

Også kunstgjødselproduksjonen (Agri) bidrar til resultatet på 3,235 milliarder kroner før skatt. Før skatt er tallet drøyt 7,3 milliarder kroner. Agri har relativt sett den største fremgangen med nesten en fordobling av driftsresultatet til 919 millioner kroner.

Avtroppende generaldirektør Egil Myklebust uttrykte tilfredshet med tallene på en pressekonferanse i formiddag. Men han er bekymret på grunn av den økonomiske usikkerheten i flere av Hydros hovedmarkeder.

– Det er knyttet til den økonomiske utviklingen i USA og Europa, spesielt innenfor bilindustrien. Vi arbeider for å nå våre mål om kostnadsreduksjoner og produktivitetsforbedringer.

Driftsinntektene i første kvartal var 41.128 millioner kroner, mot 38.366 millioner kroner i fjor.

Hydros produksjon av olje og gass i første kvartal 2001 var 421.000 fat oljeekvivalenter (oe) pr. dag, omlag fire prosent lavere enn tilsvarende periode i fjor. Gjennomsnittlig råoljepris var i første kvartal 26,3 amerikanske dollar pr. fat, sammenlignet med 26,5 amerikanske dollar pr. fat i samme periode i fjor. På grunn av høyere dollarkurs økte oljeprisen målt i norske kroner med omlag sju prosent. Gjennomsnittlig realiserte gasspriser var 69 prosent høyere enn i tilsvarende periode i fjor og utgjorde 1,33 kroner/m3.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.