DATATELE

Milliardleveranse innen bank-IT

FINANS: Helge Forfang i DnB NOR-bank (t.v.) har nettopp inngått en omfattende IT-avtale med CSC. Her sammen med CSCs norske sjef, Per Kristian Nauste.
FINANS: Helge Forfang i DnB NOR-bank (t.v.) har nettopp inngått en omfattende IT-avtale med CSC. Her sammen med CSCs norske sjef, Per Kristian Nauste. Bilde: CSC
Finn Halvorsen
20. feb. 2007 - 10:00

Avtalene med DnB NOR gjelder Vital, DnB NOR Finans og DnB NOR Kort, men samarbeidet kan utvides til å inkludere også fremtidige IT-prosjekter innenfor DnB NOR-konsernet.

Avtalene medfører at CSC blir blant hovedleverandørene av IT-tjenester til DnB NOR og Vital ut 2011, med mulig forlengelse i ytterligere tre år. Samlet anslås verdien av konsernavtalen med DnB NOR og Vital til omkring 0,7 – 1,0 milliarder kroner de neste 5 – 8 årene, dersom alle opsjoner utøves.

- CSC er også inne i andre prosesser som pågår for øyeblikket. Vår målsetning er å oppnå effektivisering innen drift og utvikling, og samtidig tilrettelegge for besparelser knyttet til IT-prosjekter, sier Helge Forfang i DnB NOR Bank.Kjernekompetanse i Norge

- Avtalen er viktig både økonomisk og strategisk, og bekrefter at CSC er en attraktiv IT-partner for Nordens ledende bank- og finansselskaper, sier administrerende direktør Per Kristian Nauste i CSC Norge i en pressemelding.

- Som et internasjonalt IT-selskap med virksomhet over hele verden, satser vi nå spesielt sterkt på bank- og finanssektoren i Norden. Dette er et område hvor vi tradisjonelt står veldig sterkt i Europa, men få vet kanskje at mye av kjernekompetansen vår innenfor dette området faktisk finnes her i Norge. Det er vi stolte av – og nå ser vi frem til å kunne ta fatt på nye IT-prosjekter i DnB NOR-konsernet, sier Nauste.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.