OLJE OG GASS

Milliardkontrakter for Aker og Aibel

StatoilHydro og Aker Solutions har inngått avtaler om vedlikehold, modifikasjoner og servicearbeid, blant annet på Troll-plattformen.
StatoilHydro og Aker Solutions har inngått avtaler om vedlikehold, modifikasjoner og servicearbeid, blant annet på Troll-plattformen. Bilde: StatoilHydro

I en børsmelding mandag, offentliggjorde Aker Solutions ASA kontrakter med StatoilHydro for vedlikehold, modifikasjoner og servicearbeid på norsk sokkel.

Milliarder

Kontrakten, som er verdt totalt 3,65 milliarder kroner, gjelder Tampen-området, hvor Troll-plattformene og Brage-plattformen ligger – og i tillegg arbeid i Halten/Nordland-området for Aker Reinertsen AS.

Aker Solutions inngikk den opprinnelige kontrakten i 2002, og hadde opsjoner på forlengelse.

– Vi er glade for at StatoilHydro nok en gang viser hvor fornøyde de er med Aker Solutions og Aker Reinertsen gjennom å forlenge kontraktene, uttaler administrerende direktør Tore Sjursen i Aker Offshore Partner i børsmeldingen.

Flere kontrakter

StatoilHydro inngikk samme dag en kontrakt med oljeentreprenøren Aibel verdt 1,4 milliarder kroner i året.

Kontrakten gjelder for en periode på to år og omfatter vedlikehold og modifikasjoner ved Troll-Sleipner-feltet, Kårstø-Draupner-feltet og Oseberg-feltet.

– Vi ser på dette som tillitserklæring og en bekreftelse på vårt lange og gode samarbeid med StatoilHydro, sier administrerende direktør Jan Skogseth i Aibel AS i en pressemelding.

Blant tjenestene Aibel skal bistå StatoilHydro med, er prosjektledelse, ingeniørtjenester, prefabrikasjon og installasjon.

(©NTB)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.