OLJE OG GASS

Milliardkontrakt til FMC Technologies

FMC Technologies på Kongsberg skal produsere og montere mye av produksjonsutstyret selskapet skal levere til Total.
FMC Technologies på Kongsberg skal produsere og montere mye av produksjonsutstyret selskapet skal levere til Total. Bilde: Anders J. Steensen
7. apr. 2010 - 06:53

Kongsberg og Stavanger får deler av oppdragene når FMC Technologies skal levere undervannsproduksjonsutstyr til Laggan-Tormore-feltet for cirka 1,25 milliarder kroner.

Mye utstyr

Kontrakten på 210 millioner dollar ble signert med Total tirsdag og omfatter leveranse av ni undervannsventiltrær, åtte brønnhoder og to seksbrønns manifoldsystemer.

FMC skal også levere tolv flerfasemålere, ti subsea kontrollmoduler og tilhørende kontrollsystemer.

Også Skottland

Utstyret skal produseres og monteres på FMC sine verksteder i Dunfermline Skottland, i Kongsberg og på FMC's Multi Phase Meters AS (MPM) operasjon i Stavanger, opplyser selskapet i en pressemelding.

Laggan-Tormore er et offshore gassfelt som ligger i vanndyp på rundt 600 meter vest for Shetland i Nordsjøen. Leveransene er planlagt å starte i første kvartal 2011. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.