OLJE OG GASS

Milliardkontrakt på Kollsnes

TROLLBINDES: StatoilHydros Kollsnes-anegg står foran omfattende utbygging. Aker Solutions har fått en kontrat på 1,5 milliarder kroner i forbindelse med KOP.
TROLLBINDES: StatoilHydros Kollsnes-anegg står foran omfattende utbygging. Aker Solutions har fått en kontrat på 1,5 milliarder kroner i forbindelse med KOP. Bilde: Statoil
Tore Stensvold
27. feb. 2009 - 09:06

Kontrakten omfatter ingeniørtjenester, innkjøp og byggearbeider ved gassprosesseringsanlegget på Kollsnes, nordvest for Bergen.

Det er operatøren Gassco som har tildelt kontrakten på vegne av StatoilHydro.

Aker Solutions er dermed tildelt hovedkontrakten på det som betegnes Kollsnes Projects (KOP).

Trollbindes

Den omfatter blant annet til av en ny rørledning (P12) fra Trollfeltet til Kollsnes.

I tillegg inkluderer den to mellomstore robustgjøringsprosjekter. Det betyr at anlegget skal forsterkes i forhold til teknisk integritet.

Optimalisering

Prosjektets mål er også å sikre maksimal gasseksport kapasitet og produksjonstilgjengelighet ved anlegget i kommende år, opplyser Gassco i en pressemelding.

Aker Solutions skal også stå for utskifting av tre eksisterende prosesstog for regenerering av monoetylenglykol (MEG) med nye og større prosesstog. Et vannrenseanlegg skal også oppgraderes.

Gassco har også bakt inn opsjoner på oppgradering av eksisterende kjølevannsanlegg og eksportpumper for kondensat i kontrakten. Det kan bety ytterligere arbeid for Aker Solutions.

Les også intervju med Lieungh:

Prefabrikkering

Aker Solutions får også arbeid til de verkstedansatte. På grunn av sikkerhetsaspektet, vil Gassco og StatoilHydro ha minst mulig varmt arbeid inne på anlegget.

Aker Solutions skal derfor prefabrikkere mest mulig i egne verksteder. Det reduserer arbeidsmengden inne på anlegget og er tryggere.

Likevel vil så mange som 650 personer være innenfor portene på Kollsnes for å gjennomføre arbeidet på anlegget.Starter med en gang

Kontrakten trer i kraft umiddelbart med mobilisering av ingeniører og innkjøpspersonell ved kontraktørens kontorer i Oslo. Prosjektet er planlagt ferdig i 2012.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling


Tre-delingGassprosesseringsanlegget på Kollsnes er eid av Gassled, med Gassco som operatør. StatoilHydro er ansvarlig for teknisk drift.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.