OLJE OG GASS

Milliardkontrakt for Åsgard-kompresjon

Technip stakk av med den første kontrakten for Åsgard gasskompresjon, til en verdi av 1,2 milliarder kroner.
Technip stakk av med den første kontrakten for Åsgard gasskompresjon, til en verdi av 1,2 milliarder kroner. Bilde: Statoil/Øyvind Hagen
Maiken Ree
22. feb. 2012 - 15:56

Kontrakten er i forbindelse med verdens første anlegg for gasskompresjon på havbunnen på Åsgard-feltet i Norskehavet.

Gasskompresjonen er forventet å øke utvinningen fra Mikkel- og Midgard-feltene med 278 millioner fat oljeekvivalenter.

Gasskompresjonen var Statoil og Aker Solutions' sjumilssteg under vann

En av flere

Kontrakten som er tildelt Technip er en av flere større kontrakter som skal tildeles i forbindelse med Åsgard-kompresjonsprosjektet.

– Satsingen på Åsgard gasskompresjon på havbunnen vil få stor betydning for økt utvinning og den totale verdiskapningen på norsk sokkel. Åsgard gasskompresjon vil bidra til at utvinningsgrad og levetid for flere gassfelt kan økes i betydelig grad, sier produksjonsdirektør for Åsgard-området, Astrid Jørgenvåg.

Gir kraft til subseakompressor

Utføres neste år

Kontrakten for marine operasjoner omfatter blant annet installasjon av kontroll- og strømkabler, strukturer og dykkerløse oppkoblinger og tilknytning av gasskompresjonssystemet til eksisterende infrastruktur. De marine operasjonene vil bli utført i løpet av 2013 og 2014.

Teknologi for fremtiden

– Subsea Compression er en teknologi for fremtiden og Technip er svært fornøyd med å være involvert i dette første banebrytende prosjektet. Vi ser virkelig frem til å jobbe sammen med Statoil på dette spennende og teknologisk utfordrende prosjektet, sier Odd Strømsnes, Administrerende Direktør i Technip Norge AS, i en pressemelding.

Åsgard havbunns-gasskompresjon skal settes i drift i 2015 og har en investeringsramme på cirka 15 milliarder kroner. Teknologien er et av våre viktigste tiltak for å opprettholde produksjonen og levere ytterligere volumer fra eksisterende felt på norsk sokkel.

Her flyttes grensene for oljeproduksjon

Kritisk teknologi snart i mål

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.